Etusivu > Uutiset > Sisältö
Motor Shaftin värähtelyn useista näkökohdista tehty syy-analyysi
- Dec 13, 2017 -

Tärinän aiheuttaja

1, sähkömagneettiset näkökohdat, 2, mekaaniset näkökohdat, 3, mekaaninen ja sähköinen sekoitus.


Sähkömagneettiset näkökohdat:

Virtalähde: kolmivaiheinen jännite (epäsymmetrinen, kolmivaihemoottorin vaihekäyttö)

Staattorin näkökulmasta ydin tulee ellipsiä, epäkeskisyyttä, löysäämistä, rullan katkaisemista, maadoituksen rikkoutumista, katkaisun oikosulkua ja epäsymmetristä kolmivaihevirtaa.


Rotorivika: rautaydin tulee ellipsiä, epäkeskisyyttä, löystymistä, roottorin lyhyttä silmukkaa ja häkkiä avointa hitsausta ja murtumista. Käämitysroottorin kolmivaiheinen käämitys on epätasapainossa, rullaava katkoviiva, maadoitusjakauma, katkaisujen katkaisu, liitäntävirhe ja harjan huono kosketus.


Mekaniikka:

Itse moottorissa roottori on epätasapainossa, pyörivä akseli on taivutettu, liukurengas on epämuodostunut, kiinteän roottorin ilmaväli on epätasainen ja magneettikeskus ei ole yhtäpitävä. Laakerivika: huono säätöasennus. Mekaaninen lujuus ei riitä. Resonanssi, ankkuriruuvi löystyminen, moottorin tuulettimen vaurioituminen. Kun laakeritoiminta on lähellä käyttöikää, moottorin värähtely lisääntyy vähitellen ja laakeri menee melulle.


Kytkentätapa: kytkentä on vaurioitunut, yhteys on huono ja etsintäkeskus ei saa ladata mekaanista epäsymmetria-järjestelmän resonanssia.


Sähkömekaaninen sekoitus:

Moottorin värähtely on usein epäyhtenäinen ilmaväli, joka saa aikaan yhden puolen sähkömagneettisen jännityksen ja jännitys lisää edelleen ilmarakoa ja sähkömekaanista sekoittumista leimaavat mekaaniset ja sähköiset tärinä.


Moottorisahojen merkkijonon liike, roottorin vakavuus tai asennustaso ja magneettisen voiman keskuksen aiheuttamat sähkömagneettiset vedot aiheuttavat moottorin liikuttavan aksiaalisesti aiheuttaen moottorin tärinän kasvavan ja laakerin kuluminen on vakavaa.